instagram
instagram
instagram

7lizardsapartments

tenerife-bg tenerife-bg

Transport til Tenerife

Los Gigantes har en god beliggenhet og er veldig lett å nå fra Tenerife South flyplass eller Reina Sofia flyplass ved å leie bil eller til og med ved å seile inn i havnen. (Du kan bestille på Shuttledirect.)

Båtutflukter

Den beste måten å komme seg rundt Los Gigantes er til fots; Men du kan ta rimlig taxi om du foretrekker det(vanligvis en hvit Mercedes-bil). Offentlig transport er mye billigere. Det er et busselskap kalt “TITSA” (for å bli kjent med hvilken buss du trenger og se bussen, kontakt TITSA).

Våre leiligheter er lett tilgjengelige – det er et busstopp rett foran komplekset, så hvis du ikke vil gå, kan du velge mellom mange busslinjer.

Bus stopp – Quinto Centenario
Busslinjer: 325, 461, 462, 473, 477, 493, 494

Airport transfer

Do you need to get from the airport
to the center of Tenerife? Book here

Hvis du allerede har sett Tenerife fra land, må du beundre de vakre landskapene på den boomerangformede øya fra et annet perspektiv. Dra på hval- og delfinsafari, dagsturer til nærliggende øyer, eller båt og yacht utflukter som passer din interesse og budsjett. Du kan også prøve dyphavsfiske og skape spesielle minner fra Tenerife. Her kan du finne lenker hvis du vil reise fra Marokko eller Spania (Cadiz).

De fleste turister bruke vanligvis fly når de besøker Kanariøyene. Mange mennesker innser ikke hvor lett øyhopping er på Kanariøyene. Den enkleste måten å reise mellom Kanariøyene er å bruke en øyferge med hyppige avganger og rimelige priser. Det er tre hovedselskaper som opererer mellom øyene og deres standarder er ganske like, slik at du kan velge fritt. Bare sjekk rutene og rutetidene for din tur.

Det finnes også andre måter å besøke naboøyer på. Du kan velge organiserte turer med båt eller seilbåt. Disse båtene drar og returnerer samme dag og tilbyr muligheten til å se nye steder uten å overnatte. Hvis du er en erfaren reisende med båtførerprøven, kan du til og med leie en båt og nyte turen på egenhånd.

Det er også mulig å besøke Tenerife fra steder lengre unna som Marokko eller Spania (Cadiz). Det opererer fergeruter mellom disse stedene. Frekvensen og varigheten av disse rutene kan variere, og vi anbefaler at du sjekker denne informasjonen før du kommer for å få den mest oppdaterte informasjonen.

Kanariøyene er det perfekte reisemål for en avslappende cruiseferie. De er kjent for et varmt, solfylt klima året rundt og for fantastiske strender. Hver av disse øyene har sine forskjellige karakterer og landskap og tilbyr en rekke opplevelser og severdigheter. Du kan prøve å oppdage en annen slags reise, noen ganger kalt “sofistikert hav som reiser”. Det er mange aktiviteter du kan nyte i tillegg til seiling. Som for eksempel svømming, minigolf, barer eller gourmet-mat ombord. Opplev denne typen haveventyr med stoppested eller endelig destinasjon på Tenerife.

* The links above are only for your information and we have no responsibility for the quality of the services provided by individual vendors. If you are interested in arranging a professional excursion, please contact us via click here.

Økosystem og vær

Tenerife er den største av Kanariøyene (El Hierro, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, La Palma, Lanzarote, Fuerteventura) som ligger nordvest for den afrikanske kysten, ca 100 km vest for den marokkanske kysten.

Makroonésis Geobotanis-komplekset er dannet av Madeira, Kapp Verde-øyene, Azorene og Marokko-kysten. Dette området er hovedsakelig preget av spesifikk flora, inkludert mange endemiske plantearter fra Nord-Afrika til Vest-Karibien og på Kanariøyene.

Som andre Kanariøyer har Tenerife vulkansk opprinnelse, og dens geomorfologi er ganske forskjellig. Fjelltoppene på denne øya er høye og Pico del Teide på 3717 meter er også den høyeste toppen i Spania. Øya er full av natur og tilbyr ulike mikroklimaer og økosystemer. Tenerife er ikke bare den største øya med en kystlinje på 269 kilometer, men er også den mest folkerike av Kanariøyene.

Det er en kanarisk sjøstrøm som påvirker klimaet på Tenerife. I tillegg er det vindsystemer som avkjøler luften om sommeren og varmer den opp om vinteren. Somrene er vanligvis kjøligere her enn andre breddegrader, men temperaturene er hyggelige og når maksimalt 35 ° C. Vintertemperaturer faller sjelden under 15 ° C, men fjelltoppen av Pico del Teide er stort sett dekket av snø det meste av året. Det er mulig å nyte havet hele året fordi vanntemperaturen er rundt 18 til 26 ° C om sommeren.

Derfor kan været på Tenerife virke som været på to forskjellige øyer på grunn av Teide-fjellene som deler øya i to forskjellige regioner. Den nordlige delen av øya har høyere luftfuktighet, regn er vanligere, det er ofte overskyet og naturen er grønnere. Sør-Tenerife er mye tørrere; solen skinner mer enn i nord og klimaet er generelt varmere.

Den samlede nedbøren på øya er ganske høy, men det er hovedsakelig avhengig av høyden fordi kondensering av mettet vanndamp skjer i høyere høyder. Imidlertid regner det oftere i vintermånedene på grunn av det høye trykket fra Azorernes.

Tatt i betraktning disse faktorene, er Tenerife et ideelt sted for en ferie ikke bare om sommeren, men også i vintermånedene når det er mulig å oppdage skjønnheten på øya i behagelige temperaturer.

Gjennomsnittlig
temperatur i luften
MaxMinSjøtemperaturSolskinn
dag
Gjennomsnitt av
regnfulle
dager / måned
Januar182115216h5
Februar192216208h5

Mars

20

23

16

20

8h

4

April

21

24

17

20

8h

3

Mai

22

25

19

21

8h

2

Juni

23

28

20

22

10h

1

Juli

25

29

22

23

10h

1

August

26

29

23

23

10h

1

September

25

27

20

25

7h

1

Oktober

22

25

18

25

7h

4

November

20

23

17

24

7h

5

Desember

18

20

16

22

6h

6

Historiske severdigheter og byer

Tenerife er den største av Kanariøyene, og det er hjemsted til hovedstaden Santa Cruz de Tenerife.

Det finnes et mangfoldig utvalg av landemerker og vakre byer. Det er også noen århundrer gamle historiske kirker og slott. Visste du at Tenerife har det berømte historiske sentrumet San Cristobal de La Laguna som ble erklært til et verdensarvsted? Millioner av turister kommer hvert år til Tenerife for å oppdage det arkitektoniske underverket og balanserte kombinasjon av langvarige tradisjoner og moderne liv.

* The links above are only for your information and we have no responsibility for the quality of the services provided by individual vendors. If you are interested in arranging a professional excursion, please contact us via click here.

Nyttige kontakter

Nødhjelp 112
Engelskspråklig politisentral902 102 112
Engelskspråklig lege922 798 226
Hospital Las Americas
922 750 022
Hospital Las Americas922 791 000

TURISTINFORMASJON

Tenerife turistinformasjon
902 003 121
Playa de las Americas turistkontor922 797 668
Puerto de la Cruz turistkontor922 386 000
Los Gigantes turistkontor922 110 348

FLYPLASSER

Reina Sofia flyplass902 003 121
Los Rodeos flyplass 922 797 668